Yleistä

Tutustu Light My Word -verkkokaupan rekisteri- ja tietosuojaselosteeseen täällä.

Light My Word -verkkokaupasta vastaa Antenet Oy. Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille Suomeen. Verkkokaupassa esillä olevat tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

Verkkokaupan kautta tehdyistä tilauksista saat tilauksen vahvistusviestin sähköpostiisi. Jos et saa vahvistusviestiä, tarkasta ensin roskapostikansiosi. Mikäli viestiä ei löydy, ota meihin yhteyttä, jotta voidaan varmistaa tilauksen perilletulo. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Toimitusaika

Toimitusaika on pääsääntöisesti 21-28 päivää tilauksesta, koskamme valmistamme tuotteet pääasiallisesti tilausten perusteella. Pidätämme oikeuden tavanomaisesta poikkeavaan toimitusaikaan. Poikkeavasta toimitusajasta (esim. toimitusruuhkat, loma-ajat jne) on aina tieto verkkokauppamme etusivulla. Mikäli tilauksella on kiire, voitte ottaa yhteyttä meihin, niin katsotaan voidaanko toimitusta vauhdittaa, toimitusaikaa voi tiedustella myös ennen tilausta. Mikäli toimitusaika muuttuu oleellisesti tilauksen jälkeen, olemme asiakkaaseen yhteydessä.

Hinnat

Kaikki verkkokaupassa näkyvät hinnat sisältävät arvonlisäveron. Hintoihin lisätään toimituskulut tehdyn tilauksen ja valitun toimituksen perusteella. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Toimitus ja toimituskulut

Toimitusvaihtoehtoina ovat tällä hetkellä toimitus Postin pakettiautomaattiin tai toimipisteeseen, Postin kotiintoimitus sekä nouto Tampereelta. Noudosta on sovittava aina etukäteen ennen tilausta, koska emme voi aina taata noutomahdollisuutta. Toimituskulut voivat riippua lähetyksen koosta ja toimituskulut ovat nähtävillä tilausvaiheessa ennen tilauksen lopullista hyväksymistä.

Maksutavat

  • Maksaminen on mahdollista yleisimmillä debit- ja credit-korteilla. Maksuvälittäjänä toimii Stripe, https://stripe.com/fi
  • Mikäli toimitustavaksi on valittu nouto, on maksaminen mahdollista noudon yhteydessä yleisimmillä debit- ja credit-korteilla.
  • Yritysten ja yhteisöjen on mahdollista maksaa myös laskulla. Edellytyksenä laskuvaihtoehdolle ovat moitteettomat luottotiedot. Edellytämme pääsääntöisesti myös, että yritys on toiminut vähintään vuoden ajan ja toimitus tapahtuu yrityksen viralliseen osoitteeseen.
  • Toistaiseksi käytössä ei ole suomalaisten pankkien verkkomaksua, mutta ne ovat tulossa käyttöön syksyllä 2018.

Rekisteröityminen

Tilauksen tekeminen ei edellytä rekisteröitymistä vaan toimittamisen kannalta olennaisten tietojen kirjaaminen riittää. Rekisteröitymisestä on kuitenkin monia etuja. Tilatessasi uudelleen, ei asiakastietoja tarvitse syöttää enää uudelleen. Ostoskoriisi lisäämät tuotteet säilyvät korissa kunnes teet tilauksen eli voit jatkaa tilauksen tekoa myöhemmin. Uutiskirjeen tilaajille saatamme myös lähettää rahanarvoisia kanta-asiakasetuja.

Rekisteröityessään asiakas antaa suostumuksensa, että Antenet Oy rekisteröi henkilötiedot asiakasrekisteriinsä. Antenet Oy:n asiakastiedot ovat luottamuksellisia. Antenet Oy sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja ulkopuolisille. Asiakkaan tulee noudattaa tarkaavaisuutta ja huolellisuutta verkkokauppaa käyttäessään.

Tilauksen sitovuus

Kuluttaja sitoutuu tilauksensa tehtyään tarkkailemaan sähköpostiaan tilausvahvistuksen vastaanottamiseksi. Sitova kauppasopimus tulee voimaan, kun Antenet Oy on sähköpostitse lähettänyt tilausvahvistuksen. Kuluttajalla on oikeus sähköpostitse, kirjeitse tai puhelimitse ennen tilauksen toimitusta peruuttaa koko tilaus tai osia tilauksesta. Toimitus katsotaan tapahtuneeksi, kun Antenet Oy on toimittanut tilauksen tai osan siitä toimituksesta vastaavalle taholle (esim. Posti). Kuluttajan tilauksen tekemisen jälkeen ei Antenet Oy:lla ole oikeutta muuttaa sopimusehtoja.

Asiakaspalautukset

Kuluttajalla on oikeus palauttaa verkkokaupasta ostamansa käyttämättömät tuotteet kahden viikon kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Tuotteen pitää olla moitteeton ja alkuperäisessä pakkauksessa. Käytettyjä tai asiakkaalle räätälöityjä tuotteita ei voi palauttaa. Asiakkaan on oltavat yhteydessä asiakaspalveluun ennen palautusta, jolloin toimitamme ohjeet tuotteiden palauttamiseksi. Emme lunasta palautuksia, joista ei ole sovittu etukäteen. Asiakas vastaa tuotteiden palautuskuluista.

Back to Top